Het kan erg leuk zijn om het gezin aan te vullen met een ondeugende kitten. Naast dat het erg leuk is, is het ook belangrijk om er rekening mee te houden dat er ook veel verantwoordelijkheid bij komt kijken. Zo dien je ervoor te zorgen dat de kat voldoende eten, drinken en liefde krijgt. Daarnaast zijn er ook nog erg veel spullen die je in huis moet halen voordat je een kitten of katten koopt. In dit artikel zetten we de producten onder elkaar die je het hardst nodig hebt. 

Zorg voor een goede krabpaal!

Als je wilt voorkomen dat je kat een complete ravage maakt van je woning, dan is het belangrijk dat je zorgt voor een goede krabpaal. De kat gebruikt dit om zijn nagels mee te slijpen en vindt het bovendien ook erg leuk. Een ander positief effect is dat de kat hier zijn energie op kwijt kan en daarna wat rustiger is. 

Een krabpaal kan je in allerlei soorten en maten verkrijgen. Zo heb je vrij eenvoudige krabpalen met twee of drie zitplekken, maar ook krabpalen van een twee meter breed en anderhalve meter hoog. Kijk vooraf goed naar de hoeveelheid ruimte die je hiervoor beschikbaar wilt stellen en ga via het internet op zoek naar de meest geschikte krabpaal.

 

De juiste voeding is erg belangrijk 

Om ervoor te zorgen dat de kitten zich ontwikkelt tot een sterke kat, is het belangrijk dat je zorgt voor de juiste voeding. Het is verstandig om een kitten niet gelijk kattenvoer te geven. Kattenvoer kan namelijk erg zwaar op de maag vallen bij een kitten en dat kan tot problemen leiden. Zorg er daarom voor dat je zowel nat als droog kittenvoer in de kast hebt staan. 

 

Zorg voor voldoende speeltjes!

Als je een kitten in huis haalt, dan is het belangrijk om te zorgen voor voldoende speeltjes. Een kitten is namelijk nog erg speels en moet zijn energie kwijt. Ga daarom op zoek naar leuke speeltjes en bestel er direct meerdere. Wissel de speeltjes vervolgens af om te voorkomen dat de kat verveeld raakt op een specifiek speeltje. Daarnaast is het ook een aanrader om speeltjes in verschillende formaten te kopen. Het jachtgedrag richting een klein speeltje is namelijk compleet anders dan bij een groot speeltje. Naast dat dit voor de kat erg leuk is, is het ook erg leuk om ernaar te kijken. Je krijgt hierdoor namelijk een beter beeld van hoe het er normaal gesproken in de natuur aan toe zou gaan. 

Leave a comment