Futures, misschien heb je er wel eens van gehoord. Een term die je in het bedrijfsleven veel voor hoort komen. Het is een soort contract dat jij als ondernemer afsluit met een andere partij, wanneer deze een bepaald product af gaat nemen. Hierbij vindt de levering binnen een bepaald termijn plaats, deze staat ook vastgelegd in het contract. Dus jij als verkoper, maar ook de koper, verplicht zichzelf met het tekenen van dit contract tot verkoop en afname van het product. Aan wat voor producten kun je denken? Dit kan heel uiteenlopend zijn. Bijvoorbeeld dieren zoals koeien, goederen zoals groenten, grondstoffen maar ook geld. 

Handelen in futures is niet zonder risico

Het handelen in futures is echter niet zonder risico. Je hebt er heel veel kennis en ervaring voor nodig, om hierin te beleggen. Je legt eigenlijk altijd een bepaald bedrag in maar kunt meer verliezen dan dit bedrag. Je doet er dus verstandig aan je van tevoren goed in te lezen en goed te laten informeren alvorens je hiermee aan de slag gaat. Het gevaar is dat je gaat handelen met hele grote bedragen zonder dat je deze daadwerkelijk bezit en uiteindelijk geld verliest dat je helemaal niet hebt, dan kun je dus in de problemen komen. Handelen in futures is niet iets wat je zomaar even doet. Onderschat het niet! Door veel te oefenen kun je het handelen hierin uiteindelijk onder de knie krijgen en kun je ook de risico's beter inschatten. Het is een idee om mensen te vinden die hier al enige tijd mee bekend zijn, om hun ervaringen te vragen en wellicht hebben zij ook tips voor jou als ondernemer, indien jij net begint met het beleggen in futures.

Een andere vorm van beleggen, CFD

Naast het beleggen in futures, met als uiteindelijke doel natuurlijk winst voor jouw onderneming, kun je ook gaan beleggen in CFD's. Deze letters staan voor contract for difference. Hierbij heb je de aandelen waarin je handelt niet daadwerkelijk in bezit. Ben je een ondernemer, dan kun je een CFD contract afsluiten met een klant naar wens, de koper. Jij als ondernemer koopt een product in, bijvoorbeeld voor 1000 euro. Indien je dit product verkoopt voor 1400 betaalt de koper slechts het verschil. Er kan ook gehandeld worden in aandelen en geld, net als bij futures. Uiteraard is het hierbij weer van belang dat je je van tevoren goed inleest en je kunt ook hier ervaringsdeskundigen om tips vragen zodat je weet wat je doet! Een goede tip is om de beurs te volgen zodat je de waarden van diverse valuta bijhoudt en daarop inspeelt wat betreft het beleggen in CFD's.

Leave a comment