Bevind je je in een situatie waarbij je letselschade hebt opgelopen? Dan is er voor jou een speciaal traject dat je kunt afleggen. Dit speciale traject kan zich rondom je persoonlijke situatie concentreren en daarnaast ook rondom de situatie van het uitkeren van de schade. Bij letselschade komt namelijk regelmatig een vergoeding kijken. Wie namelijk letselschade heeft opgelopen, moet vergoed worden door de partij die hiervoor aansprakelijk is. De eerste optie die je dus hebt bij letselschade, is dat je vergoed moet worden. Zie erop toe dat dit inderdaad gebeurt en maak er zeker werk van.

Materiële schade

Waarvoor je vergoed moet worden, zijn onder andere de kosten die te maken hebben met materiële schade die je hebt opgelopen. Hierbij kun je denken aan een scenario waarbij je niet meer kunt werken en hierdoor geen inkomsten meer hebt. Je kan niet meer in je levensbehoefte voorzien en je hebt weinig tot geen geld meer om iets leuks voor jezelf te kopen. Maar ook de kosten die gepaard gaan met zaken zoals het bezoek van een specialist kunnen hierbij meegenomen worden. De letselschade heeft er namelijk voor gezorgd hebben dat jij aan de ene kant geld moest uitgeven voor medische doeleinden, maar aan de andere kant inkomsten van je zijn afgenomen omdat je niet meer kan werken door de letselschade. Voor al deze zaken moet je dus zeker vergoed worden om ervoor te zorgen dat alles een goed verloop heeft. Het bedrag dat aan jou wordt uitgekeerd, mag zeker niet lager zijn dan alle kosten die je hebt moeten maken door de letselschade. Indien men dit weigert te doen, kun je dan een letselschade advocaat Lelystad inschakelen. 

 

Immateriële schade

Waarop je je ook moet concentreren, is het feit dat je ook vergoed moet worden voor de immateriële schade die je hebt opgelopen. Immateriële schade is iets moeilijker vast te stellen dan materiële schade. Deze heeft namelijk te maken met mentale schade die je mogelijk hebt opgelopen. Denk maar eens aan het feit dat je voor de rest van je leven niet meer kan lopen of rennen. Allemaal aspecten die een psychologisch effect op je kunnen hebben. Om de hoogte van de immateriële schade vast te stellen, kun je het best gebruik maken van de diensten van een letselschade advocaat Utrecht. Neem deze zaak serieus en zorg ervoor dat je dan echt krijgt waarop je recht hebt. Indien blijkt dat de aansprakelijke partij niet wil uitkeren, dan kun je nog altijd gebruik maken van de krachten en kennis van een advocaat.

Leave a comment