Bijna elke Nederlander heeft wel een fiets in de schuur staan waar zo nu en dan gebruik van wordt gemaakt. De ene persoon fietst er dagelijks mee naar het werk, terwijl de ander alleen de fiets pakt voor kleine afstanden. Als de fiets die in de schuur staat aan vervanging toe is, dan is het belangrijk om goed na te denken over je volgende aankoop. Je hebt namelijk een erg ruim assortiment en niet elke fiets is prettig voor elke situatie. In dit artikel leggen we uit waar de meest populaire fietsen geschikt voor zijn.

 

Een stadsfiets kan gebruikt worden voor diverse doeleinden

De stadsfiets is toch wel een van de meest gebruikte fietsoorten in Nederland. Zoals de naam al zegt is de fiets perfect geschikt voor fietstochten in en rondom te stad. Deze fietsen worden vaak gebruikt om bij de sportvereniging te komen, maar ook om langs de supermarkt te fietsen. In sommige gevallen zie je ook dat de stadsfiets wordt gebruikt om op het werk te komen. Echter, wanneer de afstand wat groter wordt, is het prettiger om voor een ander soort fiets te kiezen.

 

Met de elektrische fiets naar het werk

Een ander erg populaire fiets is de elektrische variant. Een elektrische fiets is ideaal om mee naar het werk te fietsen. Het kost je minder energie dan met een gewone fiets, maar je bent nog wel sportief bezig. Bovendien is de kans veel groter dat je met de fiets ergens naartoe gaat als je de mogelijkheid hebt om trapondersteuning te krijgen. Als je met een elektrische fiets naar het werk wilt fietsen elke ochtend, dan is het wel belangrijk dat je rekening houdt met de actieradius van de fiets. Hoe ver je met de fiets kunt komen hangt namelijk af van de accu die erin zit. 

 

De kinderen naar school brengen

Als je een fiets wilt kopen om de kinderen mee naar school te brengen, dan is het erg belangrijk dat je goed over deze keuze nadenkt. Vooral als je kinderen zelf nog niet kunnen fietsen dien je een veilige en stabiele fiets te kopen. Een soort fiets waar erg veel ouders voor kiezen, is een bakfiets. Een bakfiets is naast dat hij handig is om de kinderen mee naar school te brengen ook erg handig om boodschappen mee te doen. Als je een bakfiets wilt kopen om de kinderen mee naar school te brengen, dan is een elektrische variant zeer aan te raden. Een elektrische bakfiets geeft je namelijk trapondersteuning tijdens het fietsen. 

Leave a comment