Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om een eigen online bedrijf te beginnen. Door de verhalen van anderen lijkt het alsof hier weinig bij komt kijken en wordt er erg makkelijk over gedacht. Echter, doordat de concurrentie de afgelopen jaren behoorlijk is toegenomen, is het steeds lastiger om online succes te behalen. Zo dien je te weten wat er komt kijken bij een goede online marketingstrategie en is het daarnaast ook belangrijk dat je hier budget voor vrij hebt. 

 

Zorg voor een unieke website/webshop

 

Als je producten of diensten via een site wilt verkopen, dan is het erg belangrijk dat je zorgt voor een uniek en pakkend ontwerp. Doe inspiratie op door te kijken naar andere sites en creëer vervolgens iets unieks. Naast dat de site er mooi uit moet zien, is het ook belangrijk dat het klantvriendelijk is ingericht. Om erachter te komen wat er komt kijken bij een klantvriendelijke inrichting, is het verstandig om je kennis op dit gebied te vergroten. Schaf hier een aantal boeken voor aan en neem het heft in eigen handen. 

 

Wat voor linkbuilding strategie gaat voor jou het beste werken?

 

Naast het ontwerp van de site is het ook belangrijk dat de site vindbaar is. Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat je zorgt voor een goed doordacht linkbuilding plan. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je zorgt voor backlinks van relevante sites. Het creëren van zo’n netwerk is alles behalve eenvoudig. Zo dien je te kijken naar het backlinkprofiel van concurrenten, maar daarnaast zelf ook relevante sites te vinden waar vandaan je naar jouw pagina’s kunt linken. Om vanaf goede sites te kunnen linken, dien je meestal een budget beschikbaar te hebben. Pluis dit van te voren uit en garandeer jouw online succes!

 

Maak gebruik van de platformen die er al zijn

 

Veel ondernemers die bepaalde producten aan de man willen brengen, kiezen ervoor om zelf een webshop op te bouwen. Zij investeren hier veel geld in met weinig resultaat. Compleet onnodig want je kunt namelijk ook gebruik maken van platforms die dit werk al voor je hebben gedaan. Zij hebben een netwerk waar jij gebruik van kunt maken. Een voorbeeld van zo’n platform is Amazon. Mocht je jouw producten via bijvoorbeeld Amazon willen aanbieden maar geen verstand hebben van het werk dat hierbij komt kijken, dan kun je de hulp inschakelen van e-commerce marketing bureau. Een e-commerce marketing bureau heeft veel verstand hier van. 

 

Leave a comment