Als jij een onderneming hebt en je bent op zoek naar een ZZP’er om jou te ondersteunen of voor het uitvoeren van andere opdrachten, dan weet je dat het erg lastig is om tegenwoordig nieuwe freelancers te vinden. Dit heeft ermee te maken dat er in Nederland een enorm tekort is aan personeel, zo groot dat er zelfs meer beschikbare vacatures dan werkzoekenden zijn. Het kan voor een onderneming dus maanden duren voordat zij nieuw personeel hebben gevonden. Dat is voor een onderneming natuurlijk zeer vervelend, want een onderneming wil natuurlijk zo snel en stabiel mogelijk kunnen groeien. Gelukkig zijn er manieren waardoor jij gemakkelijker personeel kan vinden voor je eigen bedrijf. Welke manieren dat zijn, vind je in dit artikel.

Uitzendbureau inschakelen 

ZZP vacatures op de website van je eigen bedrijf plaatsen is ouderwets en achterhaald. Personen of freelancers die op zoek zijn naar een nieuwe baan of opdracht gaan al jaren niet meer de verschillende bedrijven in hun omgeving onderzoeken om te kijken of er een baan beschikbaar is. Zij schakelen meestal een uitzendbureau in om werk voor hun te zoeken en dat is vrij logisch. Uitzendbureaus staan namelijk in contact met talloze ondernemingen en werknemers. Ze kunnen voor een werknemer gemakkelijk een baan en voor een bedrijf ook makkelijk personeel vinden. 

 

Freelance community gebruiken 

Als je specifiek op zoek bent naar freelancers voor het uitvoeren van verschillende opdrachten, dan kan je het beste je bedrijf registreren op een freelance community. Een freelance community is een platform waar bedrijven en freelancers samenkomen. Hier kan jij als bedrijf dan eenvoudig beschikbare ZZP’ers vinden. Voor freelancers wordt het ook makkelijker om nieuwe bedrijven te vinden waar zij opdrachten voor mogen uitvoeren. Dit is natuurlijk zeer handig, maar houd er wel rekening mee dat jij hier als bedrijf wel voor moet betalen. Toch kan dit voor een bedrijf waar een ZZPer gezocht wordt erg nuttig en zelfs goedkoper zijn dan wanneer zij dit zelf zouden doen. 

 

Betaal beter 

Bedrijven in Nederland zijn constant op zoek naar nieuw personeel en schreeuwen en het personeelstekort maakt dit alleen maar erger. Dat kan je wel merken aan de enorme loonsverhogingen en/of bonussen die een persoon krijgt als hij of zij voor een onderneming of organisatie komt werken. Jij moet als bedrijf dit nu ook kunnen doen, want anders is de kans enorm klein dat jij als bedrijf nieuwe werknemers aantrekt. Natuurlijk moet je onderneming dat ook kunnen bekostigen en als dat niet het geval is, dan is het raadzaam om een freelance community te gebruiken of een uitzendbureau in te schakelen.

Leave a comment